Recepty > kuře > kuřecí paprikáš
Potřebné suroviny:
1 kuře
50 g másla
1 cibule
1 lžička mleté červené papriky
sůl
2 stroužky česneku
1 zeleninová paprika
1 rajče
30 g hladké mouky
200 ml smetany
Postup přípravy:
Na rozehřátém másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku a ihned podlijeme trochou vody. Očištěné a omyté kuře rozdělíme na porce, osolíme a spolu s rozetřeným česnekem dáme na cibulový základ. Opečeme z obou stran, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninovou papriku bez jádřince, oloupané nakrájené rajče a vše spolu udusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby. Nakonec zahustíme moukou, povaříme 20 minut a přimícháme smetanu.
Další jídla:
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí paličky na grilu potíráme marinádou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Zeleninová pánev na řecký způsob kterou opepříme dle chuti.
Recept na kari rizoto, maso naložíme.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí kung-pao s arašídy
Recept na přípravu jídla kuřecí paprikáš přináší na talíř inspiraci.