Recepty > kuře > kuřecí nudličky se žampiony a čínským zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, polovina čínského zelí, 1 pórek, 1 sterilované žampiony v plechovce, 1 bujon, 2 lžíce sojové omáčky, polovina lžičky kari koření, 2 lžíce škrobové moučky, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, které orestujeme, osolíme, mírně opepříme a necháme změknout. Poté nudličky masa přendáme do misky a necháme stranou. Na pánev dáme nejprve na kolečka nakrájený pórek, na drobnější kousky nakrájené sterilované žampiony, nadrobno pokrájené čínské zelí a za stálého míchání dusíme. Podléváme vývarem z bujonu. Když je čínské zelí měkké, vrátíme zpět kuřecí maso a promícháme. Přidáme sojovou omáčku, kari koření, případně ještě podle potřeby osolíme. Nakonec zalijeme solamylem smíchaným s trochou vody. Můžeme použít i normálního hlávkové zelí, ale musí se o něco déle dusit.
Podáváme s hranolky, rýží nebo brambory.
Další jídla:
Vepřové nudličky na víně dozlatova opečeme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Kuřecí nudličky s rýží a přelivem z vajíčka.
Bramborový guláš s fazolemi promícháme, odstavíme a podáváme s chlebem.
Marináda na kuřecí maso ve které ho necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Vepřové nudličky s houbami opepříme a dusíme doměkka.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Vepřové kotlety s lečem ozdobíme feferonkou.
Kuřecí salát s fazolemi a čínským zelím
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo kuřecí nudličky se žampiony a čínským zelím.