Recepty > kuře > kuřecí nudličky na majoránce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg kuřecího masa, 30 g čerstvé majoránky, sůl, máslo, olej
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a v 50 ml oleje rozmícháme najemno nasekané lístky čerstvé majoránky a vetřeme do nakrájeného kuřecích nudliček. Takto připravené maso necháme odležet v ledničce, nejlépe do druhého dne. Rozpálíme steakovou pánev s trochou oleje a kuřecí maso na něm zprudka osmažíme do zlatavé barvy, aby nebylo vysušené. Když je maso hotové, tak ho dáme bokem a udržujeme jej stále teplé. Do výpeku přidáme na pánev kostku másla a lehkým promícháním vytvoříme trochu chutné šťávy. Podáváme s vařeným bramborem.
Další jídla:
Celerová polévka do které přilijeme smetanu.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podlijeme trochou vývaru a dusíme.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Hovězí maso na celeru s omáčkou která vznikne při smažení.
Marinované kuře pečeme, dokud se nevytvoří kůrky.
Vepřové nudličky s houbami a vařenou rýží.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou, která se vypeče z masa a žampionů.
Kuře na pivu podáváme s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Drůbeží vývar nakonec krátce povaříme.
Celerové nudličky kokodák
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí nudličky na majoránce.