Recepty > polévky > kuřecí masozeleninový příkrm
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kuřecí plátky, 10 dkg olivového oleje, 1 velká cibule, 30 dkg brokolice, 4 střední brambory, 3-4 střední mrkve
Recept na přípravu:
Na másle zpěníme cibulku, na které osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso. Velmi lehce osolíme. Chvíli restujeme, poté zalijeme vodou a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Když je mrkev poloměkká, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a na růžičky natrhanou brokolici. Vaříme doměkka (všech surovin), poté rozmixujeme. Dětem, které už umí kousat, můžeme ponechat menší kousky zeleniny. Kuřecí na cibulce se zeleninou plníme do skleniček a zavařujeme na 100 °C 20 minut.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Šunkové knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hříbky na smetaně podusíme.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Polévka kulajda s koprem a octem.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Zeleninová polévka se zelím a vejci.
Salátová polévka recept.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Pažitkové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept kuřecí masozeleninový příkrm.