Recepty > kuře > kuřecí maso s brusinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, 120 g slaniny, 1 středně velká cibule, 1/2 malého celeru, 6 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, brusinkový kompot, kousek másla, hladká mouka, sůl
Postup přípravy:
Mírně naklepané plátky masa osolíme a protkneme částí slaniny. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět zbytek slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný celer, trochu orestujeme a vložíme plátky masa a koření, trochu podlijeme vodou a dusíme. V polovině dušení přidáme 3 polévkové lžíce brusinkového kompotu i se šťávou a dodusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a provaříme. Vrátíme maso zpět a prohřejeme.
Další jídla:
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem.
Polévka cibulačka se sýrem posypeme sýrem a petrželkou.
Smažená kuřecí kapsa sepnutá párátkem.
Špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí kapsa se žampiony plněná nádivkou.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Pomerančové nudličky s brokolicí
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí kapsa plněná banánem a šunkou.