Recepty > kuře > kuřecí maso na ředkvičkách
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa
2 lžíce slunečnicového oleje
500 g bílé ředkvičky
4 vejce
2 lžičky soli
1 lžičky mleté červené papriky
1 lžičky mletého černého pepře
1 dl vody
Postup přípravy:
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme kuřecí maso a krátce osmahneme. Dochutíme solí, kořením, paprikou, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme 20 minut. Mezitím očistíme bílou ředkev a nastrouháme ji na hrubší nudličky. Přidáme k masu, promícháme a dusíme asi 10 minut. Na závěr dáme do směsi vejce a vše mícháme, dokud se vajíčka nesrazí. Odstavíme a ještě teplé podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Další jídla:
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Omáčka na špagety se šunkou a žampiony rozmixujeme se žloutky.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a jogurtovým dresinkem.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Recept na kuřecí kousky s ananasem
Recept na přípravu jídla kuřecí maso na ředkvičkách přináší na talíř inspiraci.