Recepty > kuře > kuřecí maso na celeru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g kuřecího masa, 300 g celeru, 2 stroužky česneku, 2 cibule, grilovací koření, hladká mouka, olej
Postup přípravy:
Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na rozpáleném oleji a poté přidáme na plátky oloupané stroužky česneku. Za občasného zamíchání restujeme a když cibulka zesklovatí, přidáme nastrouhaný celer a na mírnějším ohni dusíme, než celer trochu změkne. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Když je celer trochu naměklý, přidáme kuřecí maso k celeru a restujeme, než je maso hotové. Na konci vysmaženou celerovou šťávu zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí maso na celeru podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře na kari a ananasu podáváme s vhodnou přílohou.
Těstoviny s tuňákem podáváme horké.
Kuřecí stehna marinovaná v pivu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Ananasová buchta namazaná polevou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuřecí stehna pečená na bramboráku
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí maso na celeru.