Recepty > kuře > kuřecí křídla ve vínově-mandlové omáčce
Potřebné suroviny:
1 kg kuřecích křídel
3 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce olivového oleje
200 g cibule
1 stroužek česneku
60 g rozinek
2 bobkové listy
80 g mletých mandlí
200 ml bílého vína
400 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
1 svazek petrželové natě
Postup přípravy:
Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemné nudličky, česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém kuřecí křídla dozlatova opečeme. Přidáme nudličky cibule a krátce podusíme. Pak přidáme promyté rozinky, bobkové listy, nakrájený česnek a pomleté mandle. Přilijeme víno a kuřecí vývar. Osolíme a okořeníme a nepřikryté asi 30 minut vaříme na mírném plameni. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Před podáváním ochutíme citrónovou šťávou a nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.
Další jídla:
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Omáčka na špagety se šunkou a žampiony rozmixujeme se žloutky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a jogurtovým dresinkem.
Smažená kuřecí křídla na medu se zeleninovým salátem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Recept na kuřecí kousky s ananasem
Recept na přípravu jídla kuřecí křídla ve vínově-mandlové omáčce přináší na talíř inspiraci.