Recepty

Recepty > polévky > kuřecí krém s kari

Kuřecí krém s kari

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 kuřete (nebo drůbky, kosti, kůže), kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek z vejce, kari koření, petrželka, sůl, 1,4 litru vody, kousek masoxu

Recept na přípravu:

Kuře zalijte asi 8 dl studené vody, osolte a pod pokličkou vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu a cibuli. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, poprašte ji kari kořením, zřeďte 6 dl vody, rozšlehejte a povařte alespoň 20 minut. Poté přeceďte, přidejte vykostěné, umleté (nebo nadrobno pokrájené) maso z kuřete, mléko a masox přiveďte k varu. Polévku sejměte z plotýnky, zjemněte žloutkem rozmíchaným ve lžíci mléka, posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.

Další recepty:
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Srbská čorba srbského rolníka.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Drůbková polévka

Recepty
Motto

Kuřecí krém s kari má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.