Recepty

Recepty > polévky > kuřecí husťačka

Kuřecí husťačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 mrkve, 2 petržele, 1 menší celer, 300 g rajčat, celé očištěné a omyté kuře, kuřecí drůbky (srdce, játra, žaludky), 1 hlávky bílého zelí, 1 květák nasekaný na větší kusy, 20 stroužků česneku, koření (nové koření, bobkový list, bazalka, saturejka, tymián, oregano), sůl

Recept na přípravu:

Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, zelí a česnek na plátky, rajčata na měsíčky. Všechny ingredience zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny (nejméně). Pak kuře vyjmeme, nasekáme na menší kousky, vykostíme a vložíme zpátky do hrnce. Polévku podáváme horkou.

Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi .
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Římská polévka

Recepty
Motto

Kuřecí husťačka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.