Recepty > kuře > kuře s chřestem a zázvorem
Potřebné suroviny:
400 g kuřecího masa
3 lžíce sádla
1 vejce
1 lžička škrobu
sůl
100 g konzervovaného chřestu
1 lžíce bílého vína
1 lžička zázvorového oleje
1/2 šálku vývaru
trochu Glutasolu
petrželová nať
Postup přípravy:
Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání. Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.
Další jídla:
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Španělská omeleta s petrželkou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře na kari ochutíme solí.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Recept na kari rizoto
Recept na přípravu jídla kuře s chřestem a zázvorem přináší na talíř inspiraci.