Recepty

Recepty > kuře > kuře s bylinkovo-paprikovou nádivkou

Kuře s bylinkovo-paprikovou nádivkou

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
Nádivka:
80 g bílé veky
1 vejce
4 lžíce šlehačky
3 lístky máty
pažitka
petrželka
1 lžíce oleje
1 mletá sladká paprika
sůl

Postup přípravy:

Kuře uvnitř osolíme, naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Osolíme i vně a křídly založíme dozadu. Nohy přivážeme k biskupu. Položíme do pekáče břichem dolů, podlijeme vodou a dusíme přikryté v troubě asi 20 minut. Obrátíme kuře prsíčky nahoru, podle potřeby podlijeme a dopékáme odkryté. Nádivku vyrobíme tak, že veku nakrájíme na kostky, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem a solí, přidáme olej, usekané bylinky, papriku a lehce promícháme.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Španělská omeleta s petrželkou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře na kari ochutíme solí.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Recept na kari rizoto

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s bylinkovo-paprikovou nádivkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.