Recepty > kuře > kuře po marocku
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat:
1 kuře
3 lžíce oleje
sůl
pepř
vývar
4 lžíce rajčatového kečupu
cukr
30 g hladké mouky
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a zbavíme kůže. Potom je zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a udusíme dopoloměkka. Přidáme rajčatový kečup, cukr podle vlastní chuti, mouku opraženou nasucho a ještě povaříme 20 minut.
Další jídla:
Kuře na kari ochutíme.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Recept na kuřecí maso na houbách
Recept na přípravu jídla kuře po marocku přináší na talíř inspiraci.