Recepty > kuře > kuře po jihomoravsku
Potřebné suroviny:
1 kuře
1 lžíce sádla
sůl
30 g hladké mouky
4 lžíce rajčatového protlaku
masový vývar
1 lžička cukru
200 ml smetany
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle. Osolíme, zaprášíme moukou a ještě trochu opékáme. Potom přidáme rajčatový protlak, zalijeme masovým vývarem, osladíme a pod pokličkou udusíme doměkka. Kuře dusíme ve větším množství šťávy. Nakonec přimícháme smetanu.
Další jídla:
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na kuřecí maso na houbách
Recept na přípravu jídla kuře po jihomoravsku přináší na talíř inspiraci.