Recepty > kuře > kuře po gazdovsku
Potřebné suroviny:
4 stehna z kuřete
1 cibule
50 g sádla
30 g hladké mouky
500 g kysaného zelí
sůl
pepř
drcený kmín
100 g uzené slaniny
Postup přípravy:
Drobně sekanou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmažíme a a zalijeme trochou vody. Přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a drceným kmínem. Kuřecí stehna osolíme a obalíme plátky uzené slaniny, vložíme do zelí a pod pokličkou udusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Když je kuře měkké, kastrol odkryjeme, stehna urovnáme na zelí a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Další jídla:
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí podáváme s vařenými brambory.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na česneku
Recept na přípravu jídla kuře po gazdovsku přináší na talíř inspiraci.