Recepty

Recepty > kuře > kuře po bulharsku

Kuře po bulharsku

Potřebné suroviny:

1 kuře
máslo
olej
600 g zelených fazolek
2 lžíce čerstvě sekaného kopru
cukr
ocet
2 rajčata
sůl

Postup přípravy:

Očištěné a omyté kuře osolíme, obložíme máslem, urovnáme na pekáč, podlijeme, upečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Fazolové lusky očistíme, omyjeme, zbavíme postranných vláken, nakrájíme na kousky a podusíme na másle. Když jsou již měkké, osolíme je, osladíme lžičkou cukru a podle chuti přidáme ocet nebo citrón. Nakonec vmícháme čerstvý sekaný kopr. Podáváme s kuřetem zdobeným čerstvými rajčaty.

Další jídla:
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře kung-pao

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře po bulharsku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.