Recepty > kuře > kuře po bengálsku
Potřebné suroviny:
1 kuře
6 stroužků česneku
2 cibule
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce kari koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké červené papriky
1 lžičky pálivé mleté červené papriky
4 lžíce oleje
200 ml bílého jogurtu
drůbeží vývar
Postup přípravy:
Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Očištěný česnek a jednu cibuli umeleme, přidáme zázvor, kari, drcený kmín, sladkou a pálivou mletou papriku a promícháme. Připravenou pastou potřeme porce kuřete. Druhou cibuli nasekáme nadrobno, osmažíme na rozehřátém oleji, vložíme připravené porce kuřete, opečeme, podlijeme rozšlehaným jogurtem a trochou drůbežího vývaru a pod pokličkou udusíme doměkka.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře kung-pao
Recept na přípravu jídla kuře po bengálsku přináší na talíř inspiraci.