Recepty > kuře > kuře po abertamsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna, houby, 1/8 másla, těstoviny, 5 cibulí, drcený kmín, sůl
Postup přípravy:
Houby podusíme. Do máslem vymazaného pekáče vložíme kuřecí stehna, osolíme, zasypeme cibulí nakrájenou na měsíčky a přidáme houby, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pekáč přiklopíme víkem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 250 °C, ve které pečeme 1 hodinu. Po hodině odklopíme víko, kuře vytáhneme na povrch směsi a necháme odkryté dopéci dorůžova. Mezitím si uvaříme těstoviny, nejlépe široké nudle. Těstoviny zcedíme, kuře vyndáme na talíř a těstoviny smícháme s houbovou směsí. Na talíři servírujeme porci kuřete a těstoviny s houbami.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Kari rizoto promícháme s rýží.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Polévka cibulačka se sýrem posypaná petrželkou.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Italská zeleninová polévka s permezánem.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí rizoto se zeleninou
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuře po abertamsku.