Recepty > kuře > kuře pečené na kysaném zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 500 g kysaného zelí, sádlo nebo olej, 100 g anglické slaniny, cibule, sůl, kmín, koření na pečené kuře
Postup přípravy:
Pekáček vymastíme sádlem nebo olejem, na dno rozložíme propláchnuté kysané zelí. Na zelí rozhodíme nadrobno pokrájenou cibuli a rozložíme plátky anglické slaniny. Kuře okořeníme solí, kmínem, česnekem, cibulí, kořením na pečené kuře a dochutíme slaninou, kterou vložíme dovnitř kuřete. Trochu podlijeme vodou a dáme péct. Šťáva z kuřete se propojí s kysaným zelím. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme je dochutit trochou cukru. Vhodnou přílohou je domácí bramborový knedlík.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží
Rýže s vepřovou panenkou podáváme posypanou řeřichou.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Rajská omáčka z kečupu je rychle hotova.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Sypaný koláč s jablky dochutíme skořicí.
Vepřové plátky v kečupu podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené v kečupu
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře pečené na kysaném zelí.