Recepty > kuře > kuře nadivoko
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat:
1 menší kuře
2 hermelíny
15-20 kuliček černého pepře
máslo
sůl
2 hrušky
1,5 dl červeného vína
brusinkový kompot
Postup přípravy:
Menší kuře naplníme hermelínem obaleným v nahrubo drceném pepři. Opečeme na másle, osolíme, opepříme, dále pečeme zakryté v troubě. V polovině pečení přidáme oloupané na půlky nakrájené hrušky. Pokapeme červeným vínem. Omáčku můžeme dochutit brusinkovým kompotem.
Další jídla:
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí podáváme s vařenými brambory.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Kuře na česneku
Recept na přípravu jídla kuře nadivoko přináší na talíř inspiraci.