Recepty > kuře > kuře na citrónu a medu
Potřebné suroviny:
8 plátků kuřecího masa
2 lžíce medu
kůra ze 2 citronů
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 ledový salát
Postup přípravy:
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozložíme do zapékací mísy. Med, citrónovou šťávu a kůru, sůl a pepř prošleháme a přelijeme přes kuře. Necháme ho alespoň několik hodin marinovat. Kuřecí prsa pak pečeme 20 minut na 190°C. Pak je otočíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme dalších 20 minut.
Další jídla:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí podáváme s vařenými brambory.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na česneku
Recept na přípravu jídla kuře na citrónu a medu přináší na talíř inspiraci.