Recepty

Recepty > kuře > kuře na citrónech

Kuře na citrónech

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
mletý černý pepř
100 g tuku
100 ml citrónové šťávy
2 cibule
1 bobkový list, 1 lžička cukru
3 citróny
masový vývar
1 lžička Solamylu

Postup přípravy:

Omyté a očištěné kuře rozčtvrtíme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a zprudka opečeme na rozehřátém tuku. Potom je podlijeme citrónovou šťávou, přidáme očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka, bobkový list, cukr a pod pokličkou udusíme dopoloměkka. Nakonec přidáme nakrájené oloupané citróny, přilijeme masový vývar, zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou a udusíme doměkka.

Další jídla:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí směs s cibulí podáváme s vařenými brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na česneku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na citrónech přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.