Recepty > kuře > kuře na citrónech
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
mletý černý pepř
100 g tuku
100 ml citrónové šťávy
2 cibule
1 bobkový list, 1 lžička cukru
3 citróny
masový vývar
1 lžička Solamylu
Postup přípravy:
Omyté a očištěné kuře rozčtvrtíme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a zprudka opečeme na rozehřátém tuku. Potom je podlijeme citrónovou šťávou, přidáme očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka, bobkový list, cukr a pod pokličkou udusíme dopoloměkka. Nakonec přidáme nakrájené oloupané citróny, přilijeme masový vývar, zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou a udusíme doměkka.
Další jídla:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí směs s cibulí podáváme s vařenými brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na česneku
Recept na přípravu jídla kuře na citrónech přináší na talíř inspiraci.