Recepty > kuře > kuře na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 8 stroužků česněku, 1 smetana ke šlehání, mléko, mletá paprika, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, nastrouhame sýr a také kuře posypeme. Do půllitrové sklenice nalijeme smetanu a do zbytku prázdné sklenice dolijeme mléko, přidáme polovinu kávové lžičky mleté papriky a pepře. Nakonec zalijeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu.
Další jídla:
Kuře na medu, česneku a zázvoru z nichž vytvoříme marinádu.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme solí.
Kotlety na česneku podáváme s brambory.
Obalované kuřecí kousky na paprice obalíme.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Červené kuřecí kousky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na česneku.