Recepty > kuře > kuře na červeném víně a slanině
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
jemně nasekaná zelená petrželka
80 g anglické slaniny
1 cibule
tymián
bobkový list, 150 g žampionů
200 ml červeného vína
Postup přípravy:
Vykostěné kuře nakrájíme, okořeníme pepřem, potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a necháme 1 hodinu odležet na chladném místě. Nakrájenou anglickou slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmažíme, vložíme maso z kuřete, ochutíme tymiánem a trochou bobkového listu a za stálého míchání upečeme doměkka. Poté přidáme nakrájené žampiony, osmažíme, zalijeme červeným vínem a krátce podusíme.
Další jídla:
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na víně ozdobíme plátky citronu.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Francouzské kuře na červeném víně
Recept na přípravu jídla kuře na červeném víně a slanině přináší na talíř inspiraci.