Recepty > kuře > kuře dušené na houbách na italský způsob
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, polovina lžičky tymiánu, hladká mouka na obalení, 5 lžic oleje na opečení, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 200 g žampionů, hříbků nebo jiných hub, 1 dl bílého vína, 6 rajčat, 1/2 lžičky bramborové mouky, petrželka
Postup přípravy:
Kuře očistíme, rozdělíme na čtyři porce, dobře je osolíme, opepříme a potřeme ještě i tlučeným tymiánem. Pak ještě tyto porce kuřete obalujeme po obou stranách v hladké mouce. Opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Z oleje pak vyjmeme, přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a tence nakrájený nebo nastrouhaný česnek a necháme na oleji jen zpěnit. Doplníme i očištěnými, na tenké plátky nakrájenými houbami, bílým vínem a do tohoto základu vložíme předem opečené porce kuřete. Doplníme ještě i malým množstvím vody a na mírném ohni kuře zvolna dusíme. Během dušení obracíme. Před dokončením přidáme předem spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata. Když je maso zcela měkké, dáme je v kastrole na okraj, nebo vyjmeme a houby zahustíme bramborovou moukou rozmíchanou v malém množství vody, povaříme a nakonec ještě doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou. Maso dáme do omáčky prohřát.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Dušené kuře na víně a hříbcích
Recept na přípravu jídla kuře dušené na houbách na italský způsob přináší na talíř svoji chuť.