Potřebné suroviny:
1 kuře
2 lžíce másla
1 cibule
sůl
100 g slaniny
2 lžíce koření divočina
1 hrnek vývaru ze slepičího bujónu
1 lžička grilovacího koření
1 lžička hladké mouky
Postup přípravy:
Kuře očistíme, osolíme, okořeníme, do břišní dutiny vložíme pokrájenou cibuli a lžíci na proužky nakrájené slaniny, zbytek slaniny vyškvaříme. Kuře vložíme na vyškvařenou slaninu, podlijeme je šálkem bujonu a pečeme dozlatova za občasného potírání máslem a obracení. Pečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Napečenou šťávu seškrábeme a rozvaříme. Jednotlivé porce kuřete podlijeme touto šťávou.
Další jídla:
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Řízky naložené v tatarce obalujeme ve strouhance.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Zapečené kuřecí rolky zjemníme smetanou.
Holandský řízek s tatarskou omáčkou.
Kuřecí špízy v alobalu
Recept na přípravu jídla kuře bažant přináší na talíř inspiraci.