Recepty > kuře > kuře ala králík
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 palička česneku, 500 g cibule, kmín, 1/8 másla, 1 šlehačka, vývar, sůl
Postup přípravy:
Naporcované kuře posypeme nakrájeným česnekem, nahrubo nakrájenou cibulí, kmínem, solí, podlijeme vývarem, přidáme máslo a vložíme do rozpálené trouby, ve které pod pokličku pečeme. Po 45 minutách poklici odklopíme, kuře zalijeme šlehačkou a dopečeme dorůžova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Králík v zelné omáčce s knedlíkem.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Vepřové na houbách podáváme s rýží.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, osolíme, opepříme.
Ananasová buchta namazaná polevou.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Kuře na houbách se šunkou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře ala králík.