Recepty > kuře > kuře ala husa
Potřebné suroviny:
1,5 kg kuřecího masa, 300 g jablek, 500 ml tmavého birellu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme máslo, na kterém ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme birell a pečeme odklopené dalších 20 minut, až kuře zčervená. Průběžně podléváme.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Holandský řízek s tatarskou omáčkou.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Řízky naložené v tatarce obalujeme ve strouhance.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Zapečené kuřecí rolky zjemníme smetanou.
Pečená husa recept
Recept na přípravu jídla kuře ala husa přináší na talíř inspiraci.