Recepty

Recepty > kuře > kuře ala husa

Kuře ala husa

Potřebné suroviny:

1,5 kg kuřecího masa, 300 g jablek, 500 ml tmavého birellu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme máslo, na kterém ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme birell a pečeme odklopené dalších 20 minut, až kuře zčervená. Průběžně podléváme.

Další jídla:
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Holandský řízek s tatarskou omáčkou.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Řízky naložené v tatarce obalujeme ve strouhance.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Zapečené kuřecí rolky zjemníme smetanou.
Pečená husa recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře ala husa přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.