Recepty > kuře > krůtí roláda s glazovanou mrkví
Potřebné suroviny:
1 kg řízků z krůty
200 g mrkve
200 g fenyklu
200 g řapíkatého celeru
200 g tvarohu
1 lžička hořčice
sůl
pepř
1 lžíce másla
400 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky
100 ml šlehačky
Glazovaná mrkev:
2 svazky mrkve
sůl
pepř
30 g másla
3 lžíce medu
Postup přípravy:
Mrkev oloupeme a umyjeme. Celer očistíme a stonky spolu s částí listů dáme stranou. Fenykl očistíme, rozpůlíme, část natě dáme stranou. Zeleninu nakrájíme najemno. Celerovou a fenyklovou nať nasekáme také najemno, smícháme s tvarohem a dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nasekanou zeleninu přidáme do tvarohové směsi a promícháme. Maso rozřízneme tak, aby vznikl věčší plát. Naneseme tvarohovou náplň, zavineme a svažeme provázkem. V pekáči necháme rozpustit máslo, maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 45 minut. Hotové maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Mouku smícháme s polovinou smetany, , přidáme ke šťávě z masa a krátce povaříme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme. Maso před podáváním nakrájíme na plátky a polijeme smetanovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.
Glazovaná mrkev: Mrkev očistíme a navrchu zachováme kousek natě. V hrnci necháme rozpustit máslo a mrkev na něm 10 minut dusíme. Krátce před dokončením přimícháme med. Osolíme a opepříme.
Další jídla:
Holandský řízek s tatarskou omáčkou.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Řízky naložené v tatarce obalujeme ve strouhance.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Mrkvový perkelt dusíme.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Plněná hovězí roláda
Recept na přípravu jídla krůtí roláda s glazovanou mrkví přináší na talíř inspiraci.