Recepty

Recepty > kuře > krůtí řízky ve vínovém těstíčku

Krůtí řízky ve vínovém těstíčku

Potřebné suroviny:

400 g krůtíha masa
sůl
2 vejce
100 ml bílého vína
60-70 g hladké mouky
tuk na smažení
citrónová šťáva
drobně sekaná zelená petrželová nať

Postup přípravy:

Očištěné a omyté krůtí maso nakrájíme na řízky, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku, které připravíme z rozšlehaných vajec, vína a mouky a ihned smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách. Během smažení je necháme odkryté. Podáváme pokapané citrónovou šťávou a posypané jemně nasekanou zelenou petrželkou.

Další jídla:
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Holandský řízek s tatarskou omáčkou.
Krůta na houbách s vařenými brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Řízky naložené v tatarce obalujeme ve strouhance.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Mrkvový perkelt dusíme.
Recept na obrácené řízky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůtí řízky ve vínovém těstíčku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.