Recepty

Recepty > polévky > krůtí polévka s houbami

Krůtí polévka s houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

krůtí maso, kuřecí vývar, skleněné nudle, houby Jidášovo ucho, olej, sojová omáčka, čerstvý zázvor, čerstvá pažitka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby Jidášovo ucho vložíme na 20 minut do horké vody. Poté je scedíme, odřízneme tuhé části a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném ohni osmahneme krůtí maso nakrájené na nudličky dohněda. Poté maso vyjmeme a necháme ho okapat od přebytečného oleje. Takto připravené maso dáme do horkého kuřecího vývaru, přidáme pokrájené houby, hrubě nastrouhaný zázvor, pepř a sůl. Uvedeme do varu a necháme na mírném ohni probublávat asi deset minut. Pak přidáme nalámané skleněné nudle a necháme ještě dalších pět minut povařit. Nakonec polévku dochutíme sojovou omáčkou. Polévku podáváme horkou v miskách a bohatě zdobenou sekanou pažitkou.

Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Sýrová roláda kterou krájíme na tenké plátky.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krůtí vývar s brokolicí

Recepty
Motto

Krůtí polévka s houbami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.