Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > křupavé tvarohové lívanečky

Křupavé tvarohové lívanečky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g měkkého tvarohu, 400 ml mléka, 1 vejce, 150 g hladké mouky, 3 lžíce kukuřičných vloček, sůl, tuk na pečení, moučkový a vanilinový cukr, najemno nastrouhaná čokoláda na obalení, čerstvé nebo kompotované ovoce na ozdobení

Recept na přípravu:

Měkký tvaroh rozmícháme s mlékem, žloutkem, solí a nakonec postupně přidáváme prosetou mouku. Hladké, středně husté těsto necháme krátce odpočinout. Pak do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a kukuřičné vločky. Na předehřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách lívanečky, které ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru s nastrouhanou čokoládou. Obložíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem a ihned podáváme.

Další recepty:
Čína ze sojového masa kterou restujeme, až zelenina změkne.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Lívance ze sojového mléka

Recepty
Motto

Křupavé tvarohové lívanečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.