Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka se zelím

Kroupová polévka se zelím

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 l vody, půl malé hlávky zelí, 50 g krup, 30 g tuku, 1/8 l sladké smetany, 1 žloutek, pepř, sůl, petrželka

Recept na přípravu:

Kroupy osmahneme na tuku a zalijeme vodou. Vaříme a když jsou poloměkké, přidáme k nim nakrouhané spařené zelí, osolíme a vaříme, až je vše měkké. Potom polévku zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek, prohřejeme, ale už nevaříme. Polévku ochutíme pepřem a petrželkou.

Další recepty:
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kroupová polévka se zelím má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.