Recepty > polévky > kroupová polévka se zázvorem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 litru nemastného vývaru z ovaru, 40 g krup, 30 g sádla, 30 g hladké mouky, pepř, 1-2 kuličky nového koření, zázvor, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a dobře povaříme. Potom přidáme zvlášť uvařené kroupy, polévku podle chuti osolíme a okořeníme mletým kořením a majoránkou.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krémová zelňačka se smetanou.
Kroupová česnečka recept
Kroupová polévka se zázvorem má své chuťové kouzlo.