Recepty > polévky > kroupová polévka s uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g uzených žeber nebo kostí, 200g uzeného plecka, 100g krup, 2 brambory, 1 mrkev, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, libeček, vegeta, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka
Recept na přípravu:
Do osolené vody vložíme uzená žebra, na kostičky nakrájené uzené maso, přivedeme k varu a vaříme, přidáme nové koření, pepř, vegetu a libeček a přibližně půl hodiny vaříme. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme tak dlouho, až jsou kostičky brambor měkké. Před dovařením přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Žebra z polévky vyjmeme, obereme z nich maso, které vrátíme zpět do polévky. Nakonec do polévky přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Při podávání ozdobíme majoránkou.
Další recepty:
Hustá květáková polévka s houbami.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem s křupavou kůrkou.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Květáková polévka se zásmažkou z mouky.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Mrkvovka s rýží je ochucena trochou vegety.
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Banánová polévka
Ochutnejte recept kroupová polévka s uzeným masem.