Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s telecím a vepřovým masem

Kroupová polévka s telecím a vepřovým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 g másla, 60 g krupek, 300 g telecího a vepřového masa, 1 a 3/4 litru vody, 3 brambory, pór, celer, mrkev, kmín, sůl

Recept na přípravu:

Do oloupaných, na kostičky nakrájených brambor vložíme na kostičky pokrájené telecí a vepřové maso. Poté máslo rozehřejeme v hrnci s dobře přiléhající pokličkou, přidáme brambory s masem, oprané kroupy, na kostičky nakrájenou zeleninu, sůl, kmín a vodu a vše vaříme asi půl druhé hodiny.

Další recepty:
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Kroupová polévka s houbami

Recepty
Motto

Kroupová polévka s telecím a vepřovým masem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.