Recepty > polévky > kroupová polévka s majoránkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 1 a 1/4 litru vývaru z ovaru, 40 g krup, majoránka, česnek, sůl
Recept na přípravu:
Příliš tučný vývar necháme vychladnout a přebytečný tuk sebereme. Vývar procedíme, vložíme zvlášť uvařené kroupy, okořeníme česnekem utřeným ze solí a rozemnutou majoránkou a krátce povaříme.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová česnečka recept
Kroupová polévka s majoránkou má své chuťové kouzlo.