Recepty

Recepty > polévky > kroupová polévka s kysaným zelím

Kroupová polévka s kysaným zelím

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 l vody, 200 g kysaného zelí, sůl, kmín, 1 větší brambor, 1/8 l kysané smetany, 10 g hladké mouky, pepř, sůl, 40 g krup

Recept na přípravu:

Překrájené zelí, sůl, tlučený kmín, syrovou nastrouhanou bramboru, zalijeme vroucí vodou a vaříme až je zelí měkké. Potom polévku zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme. Hotovou polévku ochutíme pepřem, přisolíme a dáme do ní zvlášť uvařené kroupy.

Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Pikantní zelňačka s brambory.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kroupová polévka s kysaným zelím má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.