Recepty

Recepty > polévky > krémová žampionová polévka ze smetany

Krémová žampionová polévka ze smetany

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg žampiónů, 1 litr vývaru, 250 ml smetany, 3 vaječné žloutky, 2 lžíce mouky, 2 cibule, šťáva z jednoho citronu, máslo, sůl, pepř, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Žampiony a cibuli nasekáme na plátky. V hrnci roztavíme máslo a na něm zesklíme cibuli. Přidáme žampiony a dusíme spolu 5 minut. Přisypeme mouku, zamícháme a vše zalijeme vývarem. Vaříme 10-15 minut a následně rozmixujeme. Smetanu smícháme se žloutky a přidáme do polévky – ale nevaříme. Žampionovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Při podávání na talířích ozdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Krémová žampionová polévka

Recepty
Motto

Krémová žampionová polévka ze smetany lahodné chuti má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.