Recepty

Recepty > polévky > krémová pórkovka

Krémová pórkovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 pórky (jen bílá část), 2 brambory, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml mléka, 120 ml hustší smetany, máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Očištěné pórky opláchneme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, podusíme v něm nakrájený pórek, ale opatrně, aby se nepřipálil. Po pár minutách přidáme oloupané a nakrájené brambory, promícháme a přidáme vývar. Vaříme na malém ohni a když budou brambory měkké, rozmixujeme polévku na hladký krém spolu s mlékem. Okořeníme, případně osolíme, přidáme smetanu a za stálého míchání necháme projít varem. Krémovou pórkovou polévku podáváme posypanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá cibulačka

Recepty
Motto

Krémová pórkovka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.