Recepty > polévky > krémová polévka z rybího filé
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg filé, 1 l vody, dvě lžíce oleje, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 3 zrnka pepře, malá cibulka a polovina citronu
Recept na přípravu:
Kousky rybího filé rychle opečeme na oleji. Připravíme si máslovou jíšku. Filé, jíšku, cibuli, polovinu osolené vody a koření pomixujeme. Vlijeme do hrnce, přidáme zbytek vody a 20 minut vaříme. Do hotové polévky vmícháme čerstvý žloutek z vejce, trochu zelené petrželky a zakápneme citronovou šťávou.
Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pečená husí stehna pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kapustnica s vařenými brambory.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Bramborová česnečka s česnekem.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Domácí klobásy
Krémová polévka z rybího filé přináší na české talíře svoji chuť.