Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka z dýně a zeleninového vývaru

Krémová polévka z dýně a zeleninového vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

dýně, cibule, máslo, zeleninový vývar, ostrá hořčice, bílý vinný ocet, kysaná smetana, loupaná dýňová semínka, čerstvá pažitka, solamyl, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Dýni oloupeme a podélně rozkrojíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci zahřejeme máslo a cibuli na něm dusíme, až zesklovatí. Přidáme nakrájenou dýni, zeleninový vývar a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut. Potom dýni v polévce rozšleháme. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a octem. Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně, vlijeme do polévky, důkladně promícháme a ještě krátce povaříme. Pažitku opláchneme, osušíme a jemně pokrájíme. Dýňovou polévku rozdělíme do talířů a na každou porci dáme lžičku dýňových semínek. Podáváme bohatě sypanou pažitkou.

Další recepty:
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Krémová polévka s cuketou

Recepty
Motto

Krémová polévka z dýně a zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.