Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka z cukety

Krémová polévka z cukety

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kilogramu mladé cukety, 5 sklenic vývaru, 400 g brambor, 2 cibule, 1 lžíce másla, hrstka pažitky nebo zelené petrželky, sůl, pepř, osmažená houska

Recept na přípravu:

Do vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli nakrájenou na čtvrtiny a vaříme až do změknutí. Omytou ale neoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky společně s máslem a vaříme ještě přibližně deset minut. Polévku přetřeme přes síto nebo rozmixujeme. Ohřejeme, přidáme smetanu a pažitku nebo petrželku a dle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané osmaženou houskou.

Další recepty:
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Husí polévka kaldoun s knedlíčky.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Srbská čorba se zeleninou.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Krémová polévka z cukety má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.