Recepty > polévky > krémová polévka z červené čočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červené čočky, 1 větší mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, zeleninový vývar, šťáva z cca 2 cm čerstvého zázvoru nebo 1/2 lžičky mletého, sušené chilli (nemusí být), sůl, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou a na taliři posypeme špetkou chilli.
Další recepty:
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky a mrkve
Krémová polévka z červené čočky přináší na české talíře svoji chuť.