Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka s květákem

Krémová polévka s květákem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 květák, 2 bramobry, 1 mrkev, 1 petržel, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 5 kuliček nového koření

Recept na přípravu:

Květák rozebereme na větší růžičky, brambory nakrájíme na osminky, petržel na kousky. Vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou mrkev, několik snítek zelené petržele, koření a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny (cca 10 minut). Poté z hrnce vybereme kuličky koření, mrkev a polovinu květáku. Co zbude v hrnci rozmixujeme dohladka. Vytažený květák a mrkev nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, zjemníme malým kouskem másla a necháme přejít varem. Do hotové polévky vmícháme nasekanou zelenou petrželku a už nevaříme.

Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Kroupová polévka s uzeným masem

Recepty
Motto

Krémová polévka s květákem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.