Recepty > polévky > krémová kapustová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kapusta, máslo, zeleninový vývar, smetana ke šlehání, hladká mouka, vejce, anglická slanina, čerstvá petrželka, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Čerstvou hlávku kapusty očistíme, důkladně opereme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky. V polévkovém hrnci si zahřejeme máslo a pokrájenou kapustu na něm podusíme. Podlijeme zeleninovým vývarem, přiklopíme pokličkou a 15 minut na mírném ohni povaříme. Mouku rozmícháme dohladka se smetanou. Zahustíme jí polévku, kterou znovu ještě krátce povaříme. Do menší nádoby odebereme pár lžic horké polévky, ve které pak rozkvedláme vaječné žloutky. Za stálého míchání vlijeme zpět do polévky. Okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, na suché pánvi rozpustíme a dokřupava osmahneme. Polévku posypeme kostičkami slaniny a ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Bramboračka s houbami recept
Krémová kapustová polévka má své chuťové kouzlo.