Recepty > polévky > krémová chřestová polévka se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 1 mladá cibulka pokrájená na kolečka, 1,5 l kuřecího vývaru, 300 g chřestu, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý bílý pepř, 50 g hladké mouky, muškátové koření, 100 g slaniny
Recept na přípravu:
Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem. Do vařícícho vývaru vložimě oloupaný chřest a povaříme 8-10 minut. Poté chřest vyjmeme a zchladíme. Odříznuté špičky odložíme na stranu na ozdobu polévky. Zbylé části chřestu vložíme s trochou vývaru do mixéru, rozmixujeme do hladké konzistence, nalijeme zpět do polévky, zahustíme troškou hladké mouky a několik minut povaříme. Hotovou polévku ochutíme solím bílým pepřem a špetkou muškátového koření. Podáváme se lžicí zakysané smetany a špičkami chřestu. Můžeme také vsypat tence pokrájenou slaninu.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Čínská švestková omáčka se odpaří na správnou hustotu.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s prolisovaným česnekem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Tvarůžková polévka s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Dršťková polévka
Ochutnejte recept krémová chřestová polévka se zakysanou smetanou.