Recepty

Recepty > polévky > krémová chřestová polévka se zakysanou smetanou

Krémová chřestová polévka se zakysanou smetanou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla, 1 mladá cibulka pokrájená na kolečka, 1,5 l kuřecího vývaru, 300 g chřestu, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý bílý pepř, 50 g hladké mouky, muškátové koření, 100 g slaniny

Recept na přípravu:

Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem. Do vařícícho vývaru vložimě oloupaný chřest a povaříme 8-10 minut. Poté chřest vyjmeme a zchladíme. Odříznuté špičky odložíme na stranu na ozdobu polévky. Zbylé části chřestu vložíme s trochou vývaru do mixéru, rozmixujeme do hladké konzistence, nalijeme zpět do polévky, zahustíme troškou hladké mouky a několik minut povaříme. Hotovou polévku ochutíme solím bílým pepřem a špetkou muškátového koření. Podáváme se lžicí zakysané smetany a špičkami chřestu. Můžeme také vsypat tence pokrájenou slaninu.

Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Čínská švestková omáčka se odpaří na správnou hustotu.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s prolisovaným česnekem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Tvarůžková polévka s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Dršťková polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept krémová chřestová polévka se zakysanou smetanou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.