Recepty > polévky > krémová česnečka z masového vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml masového vývaru, 400 ml smetany na vaření, 100 ml bílého vína, 15 stroužků česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvý tymián, pažitka, kousek tvrdého sýra, opečené kostičky chleba
Recept na přípravu:
Oloupané celé stroužky česneku 15 minut povaříme v 200 ml lehce osolené vody. Vodu slijeme do horkého vývaru, česnek nasypeme do poloviny smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. V druhé polovině smetany rozkvedláme mouku. Do vývaru nalijeme víno a všechnu smetanu, a povaříme společně asi 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme posekanou pažitku. Při podávání na talíři polévku posypeme opečenými kostičkami chleba, nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.
Další recepty:
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová česnečka z mléka.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Pórková polévka s taveným sýrem
Krémová česnečka z masového vývaru přináší na talíře svoji chuť.