Recepty

Recepty > polévky > krémová bramboračka ze zeleninového vývaru

Krémová bramboračka ze zeleninového vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, zeleninový vývar, vejce, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, hladká mouka, máslo, čerstvé bylinky, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Nejprve oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar přivedeme do varu a brambory v něm asi 20 minut vaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Opláchneme je studenou vodou, oloupeme a jemně usekáme. Uvařené brambory ušleháme v polévce, ve které jsme je vařili. Přilijeme smetanu a krátce povaříme. Z mouky a másla si vytvoříme světlou jíšku a polévku za stálého míchání zahustíme. Pak polévku ještě krátce povaříme. Ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Sekané vajíčko smícháme s usekanými bylinkami. Zbytek smetany ušleháme. Polévku nalijeme do misek, rozdělíme na ni šlehačku, kterou posypeme vajíčkem s bylinkami.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Gulášovka s párkem a brambory.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Bramboračka s houbami recept

Recepty
Motto

Krémová bramboračka ze zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.