Recepty > polévky > krémová bramboračka ze smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hub, 6 kuliček pepře, 2 lžíce hladké mouky, 1,2-1,5 litruvody, 1 kelímek smetany na vaření, 8 kuliček nového koření, sůl, 4 velké brambory, 1 svazek kadeřavé petrželky nebo pažitky, 4 oříšky másla
Recept na přípravu:
Houby očistíme (případně nahradíme odpovídajícím množstvím sušených), brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, přidáme koření v plátěném sáčku, osolíme, zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme do poloměkka. Mouku smícháme se 3 lžícemi smetany a přimícháme ji do polévky. Za občasného míchání vaříme do změknutí brambor. Pak přilijeme zbylou smetanu a uvedeme do varu. Z polévky vyndáme koření. Jednotlivé porce bramboračky servírujeme sypané sekanou petrželkou nebo pažitkou a pro zjemnění doplněné oříškem másla.
Další recepty:
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Krémová bramboračka s houbami
Krémová bramboračka ze smetany přináší na české talíře svoji chuť.